Ekim Ayına Özel Sebzelerle Philips Çift Hazneli Airfryer’da Pişirebileceğiniz 10 Mevsimlik Yemek Tarifi

Kavurucu yaz sıcaklarının akabinde gelen sonbaharla birlikte yeme-içme alışkanlıklarımız da ufaktan değişmeye başladı. Çarşı pazardaki tezgahlar yavaş yavaş sonbahar renkleriyle dolmaya başlarken, bu mevsim sofranıza en çok yakışacak tanım teklifleriyle geldik.

İşte zerzevat yemeyenleri bile kendine hayran bırakacak lezzetli mi lezzetli mevsimlikler!

1. Kabuklu Yemişli Kök Zerzevat Çorbası

Aya şöyle içinizi ısıtacak ve kadifemsi kıvamıyla aklınızı başınızdan alacak bir çorba tanımıyla başlamaya ne dersiniz?

Hazırlama mühleti: 20 dakika

Pişirme mühleti: 8 dakika

Pişirme derecesi: 160-180 derece

Malzemeler:

  • 2 diş sarımsak

  • 2 havuç

  • 200 gr kereviz kökü

  • 300 gr tatlı patates

  • 1 maydanoz kökü

  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 tutam kimyon

  • 200 gr fıstık

  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

  • 1 yemek kaşığı soya sosu

  • 2 tutam tütsülenmiş kırmızı biber

  • 800 ml zerzevat bulyon

Yapılışı:

  • Sarımsakları soyun, zerzevatları yıkayıp küp küp doğrayın ve her şeyi bir kasede 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kimyon, tuz ile karıştırın.

  • Kabuklu yemişi, akçaağaç şurubunu, soya sosunu, zeytinyağını ve tütsü kırmızı biberi de karıştırın.

  • Philips Çift Hazneli Airfryer’ın sol haznesine yemişleri, sağ haznesine zerzevatları alın ve sol taraf için 8 dk-160 derece, sağ taraf için 20 dakika-180 derece ayarı yapın. (Cihazın dijital menüsü sayesinde iki hazne için de bu ayarları zorlanmadan yapabilir, dilerseniz uygulama irtibatıyla pişirme sürecini uzaktan denetim edebilirsiniz.)

  • Süre sonunda kavrulan zerzevatları miksere alıp zerzevat bulyonla birlikte çekin ve çorba kıvamına getirin. Akabinde bir tencerede bir taşım kaynatın.

  • Harika renkli çorbanızı servis kasesine alın, üzerine kavrulmuş yemişlerden serpin ve afiyetle tüketin.

Elinize sağlık! ✴️

2. Ballı Yabani Havuç Rostosu

Mevsimlerden kök zerzevat mevsimindeyiz. Haliyle her tıp yemeğin yanına aperitif olarak hazırlayacak farklı tarifler arıyorsanız, yabani havuç rostosunu mutlaka denemelisiniz.

Hazırlama mühleti: 15 dakika

Pişirme mühleti: 24 dakika

Pişirme derecesi: 180 derece

Malzemeler:

  • 500 gr yabani havuç

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 çay kaşığı bal

Yapılışı:

  • Havuçları güzelce temizleyin, büyük olanları bölün, küçükleriyse olduğu üzere bırakın ve tuzlu kaynar suda yaklaşık 5 dakika haşlayın. Akabinde zeytinyağı, un ve balla harmanlayın.

  • Havuçları Philips Çift Hazneli Airfryer’ın büyük haznesine alıp 12 dakika 180 derece ayarıyla pişirin. 

  • 12 dakika akabinde hazneyi açıp havuçları çevirin ve başka tarafı da 12 dakika pişirin. 

  • Pişen havuçları servis tabağına alın, tuz ve taze sıkılmış portakal suyu ile birlikte servis edin. Dilerseniz taze kekik de serpiştirebilirsiniz. Aygıtın besinlerin yalnızca etrafını değil, içini de eşit biçimde pişiren verimli hava akımı teknolojisi sayesinde tüm havuçlar tam kıvamında olacak.

Elinize sağlık! ??

3. Füme Sosis ve Sebzeler

Altın rengi sosisler, mevsim zerzevatları ve mantarlar ile biraraya getirdiğiniz bu eğlenceli tanım, ağır akşam yemekleri yahut öğlen menüleri için çok ülkü olacak.

Hazırlama mühleti: 20 dakika

Pişirme mühleti: 35 dakika

Pişirme derecesi: 180 derece

Malzemeler:

  • 500 gr bebek patates

  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ

  • 400 gr füme sosis

  • 4 arpacık soğan

  • 1 kırmızı dolma biber

  • 300 gr kestane mantarı

Yapılışı:

  • Patatesleri fırça kullanarak kabuklarını soymadan temizleyin. Akabinde üzerine yağ sürüp tuzlayın.

  • Sosisleri dilimleyin, soğanları ikiye bölün, mantarları fırçayla temizleyip ikiye bölün, biberleri de doğrayın. Her şeyi kalan yağ, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

  • Philips Çift Hazneli Airfryer’ın sol haznesine patatesleri alın ve 35 dakika, 180 derece ayarı yapın. Sağ hazneye sosisli zerzevat karışımını alıp bu hazne için de 20 dakika 180 derece ayarı yapın. Bu evrede aygıt sizi mühlet boyunca yönlendirecek ve işi talihe bırakmadan her şeyi eksiksiz biçimde pişirmenizi sağlayacak.

  • Süre sonunda yemeklerinizi servis tabağına alın.

Afiyet olsun! ?

4. Falafel Topları ve Kremalı Vegan Bal Kabağı Orzo

Veganların da vegan olmayanların da parmaklarını yemesine sebep olacak o tupturuncu tarifle karşınızdayız. Hazır bal kabağı mevsimi gelmişken bu ikiliye katiyetle bir baht vermelisiniz.

Falafel

Hazırlama müddeti: 15 dakika

Pişirme müddeti: 7 dakika

Pişirme derecesi: 200 derece

Malzemeler:

  • 480 gr suyu süzülmüş konserve nohut

  • 1 diş sarımsak

  • 0,5 demek maydanoz

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 0,5 çay kaşığı tuz

  • 2 tutam karabiber

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı kişniş

Yapılışı:

  • Nohutları durulayın, sarımsakları soyun, maydanozları iri iri doğrayın ve her şeyi kalan gereçlerle birlikte mikserde çekin.

  • Karışımdan kesimler koparıp falafel topları yuvarlayın. Bu materyallerle yaklaşık 16 top çıkıyor.

  • Topları aygıtın haznesine yerleştirin. Bu evrede öbür hazneye ana yemeği koyacaksanız topları soldaki küçük hazneye alabilir ve 17 dakika, 200 derece ayarıyla iki seferde pişirebilirsiniz. 

  • Hazırlanan falafelleri marul, yoğurt ve pita ekmeğiyle birlikte servis tabağına alın.

Kremalı Vegan Bal Kabağı Orzo

Hazırlama mühleti: 20 dakika

Pişirme mühleti: 60 dakika

Pişirme derecesi: 180-200 derece

Malzemeler:

  • 1 soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 0,5 çay kaşığı kurutulmuş kekik

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 250 gr frenk arpası

  • 0,5 çay kaşığı tuz

  • 0,25 çay kaşığı karabiber

  • 1.200 ml zerzevat bulyon

  • 3 yemek kaşığı kaju ezmesi

  • 100 ml ılık su

Yapılışı:

  • Bal kabağını ikiye bölerek başlayın. Çekirdeklerini çıkardığınız bal kabaklarını küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da doğrayın ve tüm materyalleri Philips Çift Hazneli Airfryer içine sığacak bir kaba alıp kekik ve zeytinyağıyla karıştırın.

  • Kabı aygıtın geniş haznesine alıp 5 dakika 180 derece ayarıyla pişirin.

  • Pişme süreci sonunda arpa, tuz, karabiber ve zerzevat bulyonu da kaba dökün. Güzelce karıştırıp menüden 55 dakika 200 derece ayarını yapın ve pişene kadar bekleyin.

  • Bu esnada kaju ezmesini ve ılık suyu homojen olana kadar bir kapta karıştırın. Orzo piştikten sonra servis tabağına alıp bu kremayla lezzetlendirin.

Cihazın kokuları karıştırmayan ikili hazne teknolojisi sayesinde istediğiniz tüm yemekleri, koku ve tat karışma riski olmadan rahat rahat deneyebileceksiniz.

Elinize sağlık! ✌️

5. Baharatlı Güney Afrika Mezesi

Tam bir mevsim hoşu olan bu yemek meze olarak geçse de epeyce doyurucu ve besleyici. Üstelik manavda bu aylarda bulacağınız sebzelerle kolaylıkla hazırlanacak cinsten!

Hazırlama müddeti: 15 dakika

Pişirme müddeti: 1 saat 5 dk dakika

Pişirme derecesi: 150 derece

Malzemeler:

  • 1 soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 4 havuç

  • 50 gr zencefil

  • 1 kırmızı dolmalık biber

  • 1 sarı dolmalık biber

  • 1 yemek kaşığı yağ

  • 400 gr konserve domates

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 400 gr domatesli konserve fasulye

  • 2 yemek kaşığı çakalaka baharat karışımı

  • 0,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Soğanı, sarımsağı soyup doğrayın. Havuç ve zencefili rendeleyin, biberleri küp küp doğrayın. Her şeyi Philips Çift Hazneli Airfryer haznesine girecek bir kapta zeytinyağı, konserve domates, salça, fasulye, baharat ve tuzla karıştırın.

  • Bu formda 50 dakika 150 derece ayarı yapıp yavaş yavaş pişmeye bırakın. Bu kademede, aygıtın her yemeğe uygun pişirme modlarını kullanarak kendi ayarlarınızı deneyebileceğinizi ve damak zevkinize en uygun ayarı belirleyebileceğinizi de unutmayın.

  • Pişme süreci bitince yemeği servis edin. Yanına başka haznede aperitif bir şeyler hazırlayıp koyabilir yahut makarna, pilav, salata yapabilirsiniz.

Elinize sağlık! ?

6. Kızarmış Karnabahar

Karnabaharın sulu yemeğini yapmaya yahut çiçek halindeki kızartmasına alışık olabilirsiniz. İşleri farklılaştırmak isterseniz bütün halde yapılan bu tanımı kesinlikle denemelisiniz!

Hazırlama müddeti: 15 dakika

Pişirme mühleti: 35 dk dakika

Pişirme derecesi: 160-180 derece

Malzemeler:

  • 1 karnabahar

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 tutam tuz

  • 2 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı

Yapılışı:

  • Önce biraz su kaynatın ve karnabaharı yapraklarını ayıklayıp kaynar suda 4-5 dakika pişirin. Suyunu süzüp üzerine yağ ve tuz gezdirin.

  • Bu formda Philips Çift Hazneli Airfryer’ın size uygun olan haznesine yerleştirin ve 30 dakika, 160 derece ayarıyla pişirin. Şayet karnabaharınız küçükse aygıtın 3 litrelik sol haznesini, büyükse 6 litrelik sağ haznesini kullanabilir ve ister tek porsiyonluk, ister geniş ailelik menüler hazırlayabilirsiniz. 

  • Süre sonunda hazneyi açıp karnabaharın üzerine tereyağı sürün. Akabinde 5 dakika, 180 derece ayarıyla üstü biraz kızarana kadar pişirin.

Enfes görünüyor, elinize sağlık! ?

7. Tiftiklenmiş Tavuklu Tatlı Patates Kumpir ve Ezilmiş Brokoli

Daha evvel hiç tatlı patatesle yapılmış kumpir denemediyseniz artık denemek için en hoş vakit. Tiftik tavukla daha da doyurucu hale gelen bu tanımı gün ortasına ya da akşam menülerine rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Tatlı Patates Kumpir

Hazırlama müddeti: 20 dakika

Pişirme müddeti: 1 saat 25 dk dakika

Pişirme derecesi: 170-180 derece

Malzemeler:

  • 500 gr tatlı patates

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 tutam tuz

  • 150 gr tavuk göğsü fileto

  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

  • 1 tutam tuz

  • 120 gr konserve nohut, suyu süzülmüş

  • 1 tutam tuz

  • 50 gr ekşi krema

  • 25 gr maydanoz

Yapılışı:

  • Patatesleri fırça yardımıyla temizleyin ve ortadan ikiye bölün. İç kısımlarına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün, üzerine de tuz serpiştirin. Akabinde alüminyum folyoya sarıp Philips Çift Hazneli Airfryer’ın uygun olan haznesine yerleştirin. Dijital menü üzerinden 45 dakika 180 derece ayarı yapın.

  • Patatesler piştikten sonra iç kısımlarını alın ve bir kaseye koyun.

  • Tavuk göğüslerini de alüminyum folyoya yerleştirip üzerine yağ ve tuz gezdirin. Bu halde hazneye alıp 35 dakika 170 derece ayarıyla pişirin.

  • Tavuklar piştikten sonra folyodan çıkarın.

  • Biraz soğuduktan sonra tiftikleyin, çıkardığınız tatlı patates içi ve nohutla birleştirin. Kabuklu patateslerin içini bu karışımla doldurun ve tekrar hazneye alın ve 5 dakika 200 derece ayarıyla üzeri kızarana kadar pişirin.

  • Son olarak servis tabağına alıp üzerine ekşi krema ile kıyılmış maydanoz dökün.

Ezilmiş Brokoli

Hazırlama müddeti: 15 dakika

Pişirme mühleti: 8 dk dakika

Pişirme derecesi: 180 derece

Malzemeler:

  • 350 gr brokoli çiçeği

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 0,5 çay kaşığı sarımsak tozu

  • 0,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Brokoli çiçeklerini yıkayıp kaynar tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın. Akabinde soğuk sudan geçirip süzün.

  • Pişen brokoli çiçeklerini kesme tahtasına alın ve bardağın alt kısmıyla ezin. Akabinde yağ ve baharatla tatlandırın.

  • Bu biçimde Philips Çift Hazneli Airfryer’ın boştaki haznesine alın ve 8 dakika 180 derece ayarıyla pişirin.

  • Fırınlanan brokolileri tatlı patates kumpirlerinin yanında servis tabağına alın.

İki farklı yemeği dilediğinizce pişirmenize müsaade veren çift hazne tasarımı sayesinde ister birinci tanımdaki öğünleri yan yana pişirebilir, isterseniz de yalnızca brokoliler için öbür hazneyi kullanabilirsiniz. Koku ve tat karıştırmama garantisi olan bu teknoloji sayesinde hem vakitten kazanacak hem de en az yağla en lezzetli tanımları hazırlayacaksınız.

Elinize sağlık! ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir